چه تفریحاتی در هتل پرسپولیس شیراز منتظر شماست؟ تعداد موزه‌های کشور به ۱۰۰۰ مورد افزایش می‌یابد؟ مسیرهای دسترسی به هتل زندیه شیراز چه بخوریم تا کم‌حافظه نشویم؟ معرفی تصفیه آسا، نمایندگی دستگاه تصفیه آب در اصفهان درباره خطرات استفاده از تلفن همراه برای زنگ بیدارباش جریمه ایجاد آلودگی صوتی چقدر است؟ هشدار سازمان غذا و دارو در خصوص واکسن Prevenar ۲۰ | این واکسن در ایران قاچاق است کادر درمان در آستانه فرسودگی | سلامت مردم در خطر است بلیت پرواز عتبات عالیات گران نشد| نرخ بلیت رفت و برگشت به نجف ۱۴ میلیون تومان دریافت تأییدیه سلامت روان شرط صدور پروانه اشتغال روان‌شناسان است پیش بینی هواشناسی بندرعباس امروز (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | تداوم ناپایداری‌های جوی و دریایی تا اواسط هفته دانشگاهیان فردا (۱۵ بهمن ۱۴۰۳) با آرمان‌های بنیان‌گذار انقلاب اسلامی تجدید میثاق می‌کنند حس امنیت در کودکان چگونه آسیب می‌بیند؟ | لحظه‌های امن دنیای کودکانه آیا کودکان هم دچار پوکی استخوان می‌شوند؟ اعضای جوان سبزواری ۷ زندگی را نجات داد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) ایران موفق به تولید دارو‌های سل‌تراپی و ژن‌درمانی شد پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) | افزایش آلاینده‌ها در شهر‌های بزرگ و صنعتی قاچاقچی مواد مخدر در دامداری به دام افتاد متناسب‌سازی حقوق هیچ‌کدام از سه گروه بازنشستگان کشوری، لشکری و تأمین‌اجتماعی کامل انجام نشده است (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) صدور بیش از ۳۳ هزار اخطاریه سدمعبر برای اصناف در مشهد طی ۱۰ماهه نخست ۱۴۰۳ | شهرداری مکلف به رفع سدمعبر است دادخواهی ۴۰۲ شهروند ایرانی از ۲ حادثه تروریستی در حرم شاهچراغ (ع) وزیر آموزش و پرورش: نظر آموزش و پرورش درباره تأثیر معدل در کنکور نادیده گرفته شد بخشنامه جدید تأمین اجتماعی درباره بازرسی از کارگاه‌ها منتشر شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) رجزخوانی در فضای مجازی، انگیزه جنایت هولناک در مشهد شد کمک طرح فراموش‌شده داوینچی به کشف تونل‌های زیرزمینی ایتالیا پرداخت معوقات حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی معطل پول! علت طعم فلز در دهان چیست؟ کدام استان‌های کشور امروز بارانی است؟ (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) تسکین دردهای مزمن مفصلی با مکمل طبیعی ایرانی برای اولین بار در کشور
سرخط خبرها

عوارض مزمن کرونا پس از بهبودی | سندروم پساکرونا چه ویژگی‌هایی دارد؟

  • کد خبر: ۶۳۹۲۰
  • ۲۴ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۹:۵۰
عوارض مزمن کرونا پس از بهبودی | سندروم پساکرونا چه ویژگی‌هایی دارد؟
برخی از بیمارانی مبتلابه کرونا که بهبود کامل یافته اند، همچنان پس از گذشت زمان نشانه‌های بالینی مشخصی را بروز می‌دهند که ممکن است دلالت بر سندرم پسا کرونا داشته باشد.
به گزارش شهرآرانیوز، یکی از ناخوشایند‌ترین تجربیات بیمارانی که موفق به مبارزه با کروناویروس ۲۰۱۹ شده اند، علائم مختلفی به شمار می‌رود که غالبا پایدار هستند و می‌توانند تا ماه‌ها بعد فرد را درگیر خود سازند. از آن جایی که این ویروس قابلیت آسیب رسانی به اندام‌های متفاوت از جمله ریه ها، قلب، مغز و حتی پوست را در اختیار دارد، سندرم پسا کرونا در خصوص تعداد زیادی از افراد بهبود یافته دور از انتظار نخواهد بود.

زمینه
برخی از بیمارانی که به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ (SARS-CoV-۲) آلوده شده و بهبود کامل یافته اند، همچنان پس از گذشت زمان نشانه‌های بالینی مشخصی را بروز می‌دهند که ممکن است دلالت بر سندرم پسا کرونا داشته باشد. این نشانگان یا بلافاصله به دنبال بهبودی اولیه رخ می‌دهند و یا حتی بیش از چهار هفته پس از اتمام بیماری. گفتنی است که این علائم صرف نظر از شدت کووید- ۱۹ تظاهر می‌یابند و تحقیقات تکمیلی نیز در این زمینه همچنان ادامه دارد.

نشانه‌هایی که پس از ابتلا به بیماری کووید- ۱۹ زندگی بیمار را کم و بیش مختل می‌کنند، تحت عناوین مختلفی مانند کووید- ۱۹ پسا حاد، اثرات طولانی مدت کووید، کووید طولانی مدت، سندرم پسا حاد کووید، کووید مزمن، عوارض دیررس و ... شناخته می‌شوند.

به طور کلی سندرم پسا کرونا به حالتی اشاره دارد که طی آن بازگشت بیمار به حالت معمول سلامتی پس از ابتلا به کووید- ۱۹ حاد با مشکل رو به رو خواهد شد. این وضعیت همچنین ممکن است با ایجاد علائم جدید یا عود کننده پس از رفع نشانه‌های بیماری حاد همراه باشد.
 

سندرم پسا کرونا

کووید طولانی مدت یا سندرم پسا کرونا طیف گسترده‌ای از علائم و یافته‌های بالینی را در بر می‌گیرد که در افراد مختلف با شدت‌های متفاوت خود را نمایان می‌سازد. از این رو هیچ فرقی میان شخصی که مبتلا به کووید خفیف یا بدون علامت شده با فردی که نوع شدید بیماری را بروز داده وجود نخواهد داشت. در عین حال ممکن است علائم مورد نظر با اثرات ناشی از درمان و یا عوارض بستری شدن در بیمارستان هم همسو باشند.

در هر صورت محققان هنوز در مراحل اولیه درک ساز و کار کووید طولانی مدت قرار دارند و ارزیابی ابعاد چندگانه این مسئله در دست اقدام است. نشانه‌هایی که در ادامه می‌آیند؛ معمول‌ترین علائم گزارش شده به دنبال سندرم پسا کرونا حتی تا ۶ ماه پس از اولین نشانه‌های بیماری محسوب می‌شوند:

- خستگی

- اختلال در تمرکز و یا فرآیند‌های فکری (از این وضعیت در برخی از موارد تحت عنوان "مه مغزی" یاد می‌شود)

- مشکلات تنفسی (با و یا بدون یافته‌های تصویربرداری غیر طبیعی و آزمایش‌های عملکرد ریوی)

- سرفه مزمن

- درد عضلانی و مفصلی

- افسردگی یا اضطراب

- درد قفسه سینه

- سر درد

- لرز و تب خفیف

- تپش قلب

- از دست دادن حس بویایی یا چشایی

- سرگیجه هنگام ایستادن

- اختلال حافظه و مشکلات خواب

- ریزش مو

- راش‌های پوستی
 

سندرم پسا کرونا و آسیب به اندام‌های کلیدی

هرچند کووید- ۱۹ به عنوان یک بیماری با اندام هدف اصلی ریه معرفی شده است، اما می‌تواند منجر به آسیب حاد یا مزمن به بخش‌های مهم دیگر بدن نیز بشود. همین آسیب خود باعث تشدید علائم کووید طولانی مدت خواهد شد و احتمال وقوع مشکلات مرتبط با آن را افزایش می‌دهد. اندام‌هایی که ممکن است تحت تاثیر کووید- ۱۹ قرار بگیرند، عبارت اند از:

- قلب: شماری از آزمایشات تصویربرداری که ماه‌ها پس از بهبودی به دنبال کووید- ۱۹ انجام گرفته اند، آسیب دائمی به عضله قلب را نشان داده اند. لازم به ذکر است که این عارضه حتی در افراد مبتلا به کرونای خفیف هم دیده شده است. این موضوع می‌تواند خطر نارسایی قلبی را در آینده افزایش دهد.

- ریه ها: نوعی از پنومونی که اغلب با کووید- ۱۹ همراه است، قادر به وارد آوردن زیان پایدار در دراز مدت به کیسه‌های هوا (آلوئول‌های ریه) خواهد بود. این اسکار بافتی نهایتا می‌تواند منجر به مشکلات تنفسی نسبتا طولانی شود.

- مغز: حتی در افراد جوان، کووید- ۱۹ قابلیت ایجاد سکته‌های مغزی، تشنج و سندرم گیلن- باره را خواهد داشت. گیلن- باره نوعی نوروپاتی محیطی است که سبب نارسایی عصبی- عضلانی حاد می‌شود و بی حسی یا حتی فلج کامل را به دنبال دارد. علاوه بر این به نظر می‌رسد خطر ابتلا به بیماری آلزایمر و پارکینسون نیز در اثر ابتلا به کووید- ۱۹ به عنوان علائم سندرم پسا کرونا افزایش یابد.

علائم مزمن تغییرات خلق و خو، خستگی و تب

همانطور که گفته شد، افسردگی، خستگی و تب نیز از جمله نشانه‌های سندرم پسا کرونا به شمار می‌روند. بستری شدن در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان، تنفس به کمک ونتیلاتور، قرنطینه‌های خسته کننده و فشاری که طی این مدت به بدن وارد می‌شود، همگی از دلایل ریشه‌ای سندرم پسا کرونا به ویژه افسردگی، خستگی و تب هستند.

در واقع هرچه مدت زمان بهبودی کامل و یا بستری در بیمارستان افزایش یابد، احتمال درگیر شدن با علائم مذکور نیز بالاتر می‌رود. از طرفی دیگر بسیاری از افرادی که پس از ابتلا به نشانگان تنفسی حاد یا سارس بهبود می‌یابند، سندرم خستگی مزمن را تجربه می‌کنند. این سندرم اختلال پیچیده‌ای است که با خستگی مفرط مشخص و با فعالیت بدنی یا ذهنی هم بدتر می‌شود. همچنین وضعیت فرد با استراحت بهبود نیافته و این مشکل ادامه دار خواهد شد. تعداد زیادی از مبتلایان به کووید- ۱۹ نیز همین مشکل را گزارش کرده اند. با این حال باز هم پیش بینی دقیق عوارض کووید طولانی مدت بسیار دشوار است و دانشمندان راه زیادی تا کشف تمام ابعاد پنهان این مسئله پیش رو خواهند داشت.
 
منبع: عصرایران
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->